Optimalisere IT-kostnader med bedre cybersikkerhet

Følg disse rådene for å optimalisere kostandene dine så unngår du at IT-drift spiser av budsjettet.

Din bedrift investerer årlig store summer for å beskytte virksomheten og de ansatte mot cyberangrep og digitale trusler. Økte renter og inflasjon setter sine spor i IT-budsjettet, føler du også at cybersikkerhet biter i budsjettet? La våre spesialister hjelpe deg i dag.

Mily Security har spesialister innen informasjonssikkerhet, og vi ønsker å dele hvordan du og din bedrift kan spare penger med noen enkle grep. Ved å balansere og prioritere sikkerhetstiltak i din virksomhet kan vi i Mily Security hjelpe med å redusere kostnadene dine for cybersikkerhet.

Vår arbeidsmetode er at vi prioriterer å forbedre ressursene bedriften din allerede har investert i før vi foreslår nye innkjøp. Med små tilpasninger får dere mer ut av sikkerhetstiltakene og tjenestene dere allerede har iverksatt.

Derfor mister man kontrollen over cybersikkerhet

Det digitale trussellandskapet er sammensatt og uforutsigbart, og norske bedrifter må tilpasse virksomheten det gjeldende trusselbildet samt lover og regler de er underlagt, som f.eks. Sikkerhetsloven.

Mange ledere opplever nå følelsen hvor innkjøp av tjenester og lisenser knyttet til informasjonssikkerhet spiser av budsjettet uten at investeringene tilføyer direkte verdi til bedriften.

Kanskje begynte du med et fåtalls tjenester i nettskyen som etterhvert krevde nye tjenester, og dermed mer og mer av budsjettet ditt. Her har vi i Mily Security flere forslag til hvordan du kan redusere investeringer knyttet til cybersikkerhet i din virksomhet.

Rammeverk gir bedre kontroll over kostnader

Det finnes flere rammeverk innen cybersikkerhet og informasjonssikkerhet som er til god hjelp når en ønsker å lage oversikt over de mest effektive sikkerhetstiltakene for din virksomhet. I Norge er ISO 27001 et av de mer foretrukkende rammeverkene for informasjonssikkerhet. Et slikt rammeverk fungerer som en veileder som beskriver hvordan du bør integrere sikkerhetstiltak i din virksomhet uten å ha for mye meninger rundt konkrete produkter og tjenester.

Økte IT-kostnader etter oppkjøp og sammenslåing

Økte kostnader er ofte tilfelle der hvor en bedrift kjøper eller overtar IT-driften av en annen bedrift. Eller der hvor bedriften slår seg sammen med en annen bedrift eller en avdeling. I disse tilfeller ender man opp med et overforbruk av IT-tjenester og lisenser som fører til økte kostnader.

Her bør du sjekke om det finnes flere instanser av såkalte SIEM løsninger - SIEM står for administrasjon av sikkerhetsinformasjon og -hendelser, og brukes av virksomheter for å overvåke nettverk og oppdage sikkerhetstrusler. Antivirusprogrammer og andre tjenester og systemer som kan slås sammen under samme tjeneste og kundeforhold bør vurderes for å redusere kostnader.

Bruker bedriften din Office 365 så kan dere spare mye ved å skru av et par tilleggstjenester dere kanskje ikke har bruk for – spesielt når bedriften har mange ansatte, og dermed kjøper et stort antall lisenser.

Få oversikt med en tidslinje for cybersikkerhet

En tidslinje er til god hjelp når du ikke kjenner konkret hva som er årsaken til økte cyberkostnader i din virksomhet. Tidslinjen hjelper deg med å spore viktige hendelser og aktivitet i bedriften din som du kan bruke for å reversere prosesser og handlinger om nødvendig. Spor deg tilbake til da kostnadene begynte å øke betraktelig.

Ta kontakt med oss i Mily Security så hjelper vi deg med å kartlegge cybersikkerhet, effektivisere tjenester du allerede bruker samt kutte kostnader tilknyttet cybersikkerhet i din bedrift.